joi, 11 iunie 2009

Invatamant fara Logica? Doamne pazeste!


Stimata Doamna Ministru Ecaterina Andronescu, va rog sa faceti un bine acestei tari si nu eliminati disciplina Logica si argumentare din programa de invatamant liceal.

Cu o malitiozitate ce confera un sens aproape carnal celebrei sintagme hegeliene despre viclenia ratiunii, Istoria s-a dovedit mereu necrutatoare cu cei care au incercat, profitand de puterea cu care, mai mult sau mai puţin accidental, erau investiţi temporar, sa le impuna celorlalti propria lor putinatate. Se obtine mult mai usor „celebritatea” lui Melethos decat celebritatea lui Socrate.

In loc de orice argument: nu s-a gasit nici macar un singur intelectual prin tara asta care sa sustina masura dumneavoastra de inlocuire a acestei discipline cu una a carei inventare ad-hoc inca nu este gata.

Invatamantul romanesc nu este ograda personala a nimanui.


Nu reiterati, doamna ministru, dintr-o miscare, ceea ce regimul comunist a realizat prin pasi discreti, scotand treptat din liceu Logica, pe care acum dumneavoastra vreti sa o scoateţi dintr-odata.

Felicitari domnule profesor Sandoiu, meritati o statuie pentru modul in care incercati sa mai salvati, impreuna cu elevii dumneavoastra, o adevarata catastrofa.